Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
Låt soppan koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör
Receptet är lite omgjort efter ett recept som jag hittade på undertian. Låt dem steka på medelvärme i ca 4 minuter per sidan, eller tills de fått fin färg och känns stumma om man trycker på dem
Då får du jättegoda och supernyttiga groddar som du kan ha till maten eller på smörgåsen. Jag använde mungbönor i det här receptet, men om du inte har det hemma kan du lika gärna ta rödalinser som inte behöver blötläggas eller några andra bönor eller linser
Söndagen var jobbbg, höll på med tusen olika saker som tog hela dagen. Pudra lite mjöl över grönsaksblandningen och rör om, häll på kokosmjölk och grädde och låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.