Linssoppa med vitlöksyoghurt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 11 msk olja
  • 11 st purjolök
  • 11 liter vatten
  • 12 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 11 burk 400 g, krossade tomater
  • 14 st potatisar
  • 12 dl röda linser
  • 11 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika
  • 1 vitpeppar
  • 1 (salt)
  • 15 dl mild lättyoghurt eller 2 dl matyoghurt
  • 11-2 st rivna/pressade vitlöksklyftor
  • 11 dl fint skuren gräslök
  • 1 Soppa1 st gul lök 1 msk olja 1 st purjolök 1 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 1 burk 400 g, krossade tomater 4 st potatisar 2 dl röda linser 1 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika vitpeppar (salt)
  • 1 Vitlöksyoghurt5 dl mild lättyoghurt eller 2 dl matyoghurt 1-2 st rivna/pressade vitlöksklyftor 1 dl fint skuren gräslökVitlöksyoghurt: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i ca 30 minuter. Om du använder matyoghurt behöver den inte rinna av. Blanda sedan med pressad vitlök och gräslök. Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan tills den blir glansig. Skiva purjolöken och låt den fräsa med löken ett par minuter. Häll på vatten, buljongtärningar och tomatkross. Skala och tärna potatisen och lägg i soppan. Låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg i linserna och koka i ca 10 minuter till. Smaka av med basilika, vitpeppar och eventuellt salt. Servera med en klick vitlöksyoghurt i varje sopptallrik.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.