Dagen till ära får det bli en linssoppa/linsgrytamedspenat jag bjuder på. Smaka av med citronskal, salt och peppar och avsluta med att röra ner spenaten
’ skrev jag på Instagram, och ja… Det är inte den vackraste middagen, den här gröna linssoppan. En middag att slänga ihop när du inte orkar handla, med andra ord
4 1 vitlöksklyfta olivolja 3 potatisar 1/2 purjolök 2 lagerblad 1 l grönsaksbuljong 1 dl gröna linser eller puylinser salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
tärnad potatismed krossade vitlök och lagerblad med örtsalt. Jag började med att tillaga spenat kompott, sen kokade jag en laddning (1kg). bakade jag av i ugnen med lite vatten i botten ca 1 kg. 200gr tärnad kokt potatis. 200gr spenat kompott (se recept). 200gr tärnad kokt potatis. 200gr spenat kompott (se recept)
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenat och tomatsallad. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Lägg upp spenaten på en tallrik med den uppskurna ankan ovanpå tillsammans medpotatisen. Skala och koka potatisen, krossa den grovt och krydda med salt och peppar och stek i smör tillsammans med skivad vårlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.