12,5 dl
torkade linser 1 gul lök 0,5 röd chili 1 klyfta vitlök olja, till stekning ca 400 g krossade tomater 400 ml kokosmjölk 1 msk curry 2 tärningar grönsaksbuljong 5 dl vatten salt och peppar 200 g halloumi 0,5 kruka korianderSkölj linserna och låt rinna av. Skala och hacka löken, finhacka chili och vitlök. Hetta upp en stor kastrull med lite olja och fräs löken, vitlöken, chilin och linserna. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och curry. Avsluta med buljongtärning och vatten. Låt koka under lock i 15 minuter. Smaka av med curry, salt och peppar. Skär halloumiosten i tärningar och stek i en panna med lite olja medan soppan kokar. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med lite olja, strö över de krispiga halloumitärningarna och garnera med koriander!
Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer eller annan mixer. Skala och hacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olja i en stor kastrull
Smaka av med limejuice, salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.