1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Var försiktig med kardemumman bara, den kan bli besk i för stor mängd. Den smakar lite som ärtsoppa men med mer spännande kryddor och betydligt snabbare att göra
En enkel, mustig linssoppamedindiska smaker av spiskumminfrö och curryblad. - Dal tadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisk linsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) med kokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela
Smaka av med mango chutney och ev. 1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i lite olja. Tillsätt curry, garam masalaoch bladspenat, låt fräsa i 1 min
Smaka av med saften av en limefrukt och lägg i färsk koriander före servering. Idag har jag gjort indisklinssoppa till lunch, ett recept från kocken Markus Aujalay
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.