thailändsk gröncurrymed massor av grönsaker (med svensk anpassning). Poängen med att använda mer grönsaker än i traditionella recept är naturligtvis att man inte behöver ris eller kan servera en mindre mängd ris till
Smaka av med honung, vinäger och vitlök. Servera gärna med lite bröd, vitlöksbröd eller vitt lantbröd. 2 ½ dl gröna linser (200 g). 2 buljongtärningar (höns/grönsak). 3 medelstora skalade råa potatisar
Tillsätt sambal oelek, currypasta och en skvätt vatten i kastrullen och rör ihop med löken. Tillsätt sist purjolök, röd paprika och broccoli och låt sjuda med några minuter
4 1 vitlöksklyfta 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 2 msk olivolja 1 tsk curry 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver (mild) 1 tsk malen koriander 1/2 krm chiliflakes 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 1/4 dl röda linser 1 1/4 dl gröna linser 1 tsk vit balsamvinäger salt Till servering turkisk yoghurt bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ÄNTLIGEN har jag fått till ett riktig bra recept på thaigryta medgröncurry. Ni vet när man får en god thairätt och man ser hur curryn har blandats med olja och det flyter längst upp i skålen med kokosmjölken
Idag bjuder jag på en riktigt härlig linssoppa, som både är nyttig och mättande – och helt vegansk. Jag har smaksatt soppan medcurry också, som ger den lite indisk smak (och barnen älskar curry) och därför serverade jag naan bröd till
Tillsätt köttet – före de grönsaker som tar kort tid – och låt koka tills precis genomkokt. Låt svalna och lägg i plastburkar med bra lock eller i dubbla plastpåsar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.