På mittenlagret har jag på zucchini och på det översta har zucchini, resten av fetan och oliverna. Jag har en livslång kärleksrelation med kalamataoliver som jag vårdar ömt genom att slänga in oliver i alla möjliga rätter
Det tar lite tid, men det är det som är skönt med att laga middag på helgen tycker jag. Riv den hårda osten och dela fetan i mindre bitar och tillsätt i den varma blandningen
olivolja. Bilden under visar fetan ihop med en sallad och stekta kycklingbitar. Lägg ned i en ugnsäker form ringla olivolja över och slutligen peppar från kvarnen
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Ont om tid och ont i foten gjorde att jag ville göra menyn ganska enkel för mig
Släng i fetan med spad o allt. ¨1/4-½ isbergsalladshuvud½ burk soltorkade tomater1 liten kartong feta ost i kryddblandning 1 avokado1 liten gullök eller ½ stor gullök2 msk creamfraiche½ dl riven parmesan½ burk oliv o paprika tapanadBörja med att blanda CF, parmesanost o tapanad i en stor skål
Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Gratinera i ugnen ca 15 minuter tills fetan fått lite färg. ca 1 msk olivolja. 1-2 medelstora auberginer 1 rödlök ca 1 msk olivolja 3 medelstora tomater ca 0,5 krm svartpeppar 0,5 klyfta vitlök vitlöksklyfta 200-300 g fetaost 2 dl crème fraîche 0,5 kruka basilika, hackad ca 1 krm salt crema di balsamico
Matmuffins är perfekta att ha i frysen, och dessa med sötpotatis (typ den bästa grönsaken ever enligt Jamie Oliver), vårlök, chili och fetaost är helt galet goda
Sommaren är på verkligen på väg och jagbörjar bli sugen på sallader. Raw fetan blir förvånansvärt lik en vanlig feta i smaken och tar bara ett litet kick att göra
Och där hittade jag den här varianten på melonsallad. Tärna fetan. Rosta anis och svartpepparkorn i en torr kastrull på låg värme tills den börjar dofta
Använd gärna en teflonform, så behöver du inte smörja den. smör eller olja till stekning. Rosta fetan tills den blir gyllenbrun i övre delen av ugnen i 225 grader i knappt 10 minuter
salt, olivolja, balsamvinäger. Hacka grönsakerna, smula fetan och häll i allt tillsammans med oliverna i en stor skål (kom ihåg att pastan ska få plats)
Jag lovade er en påskmeny i sann Alicia anda. Den vispade fetan är ännu enklare och där väljer ni fördelaktigt en riktigt krämig fetaost och sedan vispar ni med hjälp av elvisp den slät tillsammans med en liten skvätt vitt vin och mjölk
Häll tillbaka blandningen i pannan och bred ut den i ett jämnt lager ända ut till kanten. Stjälp upp kakan på en skärbräda och riv över resten av parmesanen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.