Linssallad med kryddrostad sötpotatis, valnötter och oliver
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,75 dl torkade puylinser
  • 1 klyfta vitlök, skalad och krossad
  • 2 tsk buljong av bra kvalitet eller
  • 1 tsk örtsalt eller annat salt
  • 1 riktigt stor sötpotatis
  • 2 mindre
  • 1 cm
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk hel spiskummin eller 0,5 tsk malen
  • 1 tsk hel torkad koriander eller 0,5 tsk malen
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan eller 0,5 msk färska blad
  • 2 krm salt eller mer efter smak
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk rivet skal av citron (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten klyfta vitlök, pressad eller riven
  • 2,5 dl bladpersilja, en del finhackad och en del mer grovhackad tycker jag blir bra
  • 1 dl valnötter, hackade
  • gärna även 0,5 dl hackad mynta om du har (kan uteslutas)
  • 2 tomater, hackade
  • 2 små färska lökar, finhackade (eller använd den lök du har, t.ex. rödlök)
  • 1 dl oliver, jag använde en blandning av halkidiki och kalamata

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.