Linssallad med dill och rädisor
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linssallad med citron, dill och rädisor
  • 2 dl gröna linser
  • 4 msk rapsolja, gärna med smak av citron elelr dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 1 purjolök, fint hackad
  • ½ dl kapris
  • rejält med färsk dill, fint hackad
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • salt och peppar
  • Till servering
  • fetaost
  • Skölj linserna och koka dom sedan på låg värme under lock ca 15 minuter tills de mjuknat (låt dom inte koka sönder).
  • Vispa samman olja, vinäger, honung, citronsaft och skal i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • Häll av linserna och låt dom rinna av i en sil, blanda dom med dressingen när dom fortfarande är varma och låt det dra minst 30 minuter Blanda ner dill, lök och rädisor, smaka av och servera med fetaost vid sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.