Linsplätt med grillost och citronsyrade grönsaker
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g röda linser 1 knipplök ca 0,5 dl vatten olja, Blötlägg linserna över natten, och sila av dom ordentligt. Skär mer löken i grova bitar. Mixa linser och lök i en matberedare tillsammans med salt och peppat. Och vattnet, är smeten för stabbig så tillför mer vatten. Mixa slätt. När det är dags att äta, stek en “plätt” av linssmeten i medelvärme i matfett tills de fått fin färg. De är godast nystekta. Skär polkabetan tunt på mandolin och skär sparrisen och rädisa i mindre bitar. Pressa över citron och salta. Blanda runt och tillsätt oljan och blanda ytterligare Skär ramslök fint och finhacka löke. Blanda med gräddfil och citron och honung. Smaka av med salt och peppar. Skär osten i skivor och stek vackert gyllene i matfett på medelvärme. Servera “linsplätten” med grillost och sallad, färska tomater och någon god ört som oxalis och den goda såsen salt peppar
  • Citronsyrade grönsaker2 polkabetor 250 g grön sparris 1 knippe rädisa 0,5 citron, saften 2 msk olivolja salt peppar
  • Ramslökssås3 dl gräddfil 10 g ramslök (eller 1 klyfta vitlök 1 kruka gräslök) 2 msk honung 0,5 citron, saften 1 rödlök, gärna färsk (liten)
  • Stekt grillost2 förp grillost (à 200 g)
  • Övrigtev körsbärstomater ev oxalis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.