Ingredienser Portioner: 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Den här försvenskade, krämiga, indiska linsgryta var riktigt smarrig
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Det här med att laga middag på vardagarna tycker jag alltid känns som ett evighetsprojekt. Blanda morötter och halloumi med ägg, ströbröd, sambal oelek/chili och svartpeppar
1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Blanda sedan schalottenlöken, yoghurt, persilja, lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Servera med såsen, ris, sallad och lite hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.