Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
salt och peppar. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
Mixa bönorna med basilikan i en mixer. Fräscht och smakrikt blev det. Bön- och parmesanbiffar. Blanda ner övriga ingredienser och kör en kort stund till i matberedaren
Jag känner själv dock att jag vill dela med mig ännu mer här inne av allt från goda recept till hem & inredning till pryltips till mer vikt- och hälsotips/inspiration och det är planerna för hösten
Både smak och konsistens är ruskigt likt originalet (maken tyckte till ochmed att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Smaksätt den med spiskummin, citronskal och mynta
Kommentarer
eva-469
Så jättegott och mättande!
Logga in eller Registrera för att kommentera.