Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
-Detta inlägg är i samarbete med Fontana Food-. Man kan göra så otroligt många olika saker med den. Gör en halloumistroganoff, halloumicarbonara eller halloumibiffar eller helt enkelt äta den som den är kanske med lite vattenmelon och ett gott bröd
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Späd med mer mjölk om det behövs. Rör ner mjölk (börja med 1 dl) och crème fraîche. Många kör på köttfria måndagar och då passar jag på att tipsa om en köttfri supergod gryta denna måndag
God som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Smakrikt och mustigt med hetta. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.