Linsbolognese
Coop
Coop
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 morot
  • 11 selleristjälk
  • 11 msk smör
  • 11 msk olivolja
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 11 dl Torkade röda linser
  • 13 dl vatten
  • 11 tsk socker
  • 11 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 1320 g valfri pasta, gärna tagliatelle
  • 150 g parmesanost, riven1 Finhacka löken, skala och tärna moroten och skär sellerin i tunna skivor. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olivolja. 2 Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker och salt. 3 Rör om ordentligt och låt såsen puttra ca 10 min. Smaka av med peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 4 Lägg en klick smör i pastan och vänd ihop med såsen. Servera med riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.