Lins- och spenatsoppa med olivfoccacia
Vegankockens blogg
Vegankockens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl gröna linser, (150 g)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk örtkryddor, t ex timjan och oregano, hackade
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk citronskal, rivet
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 pkt spenat, (375 g) fryst hackad
  • 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl god olivolja
  • 1 msk sirap
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 burk oliver
  • 1-2 cm tjock och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter 7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål där du stoppar i oliverna. Ringla eller pensla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.