Linguini gamberi con salsa pomodoro
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400-500 g stora räkor, MSC- eller ASC-certifierade, råa eller förkokta
  • 11 msk olivolja
  • 11-2 krm chiliflingor
  • 1 flingsalt
  • 14 portioner linguini eller spagetti
  • 11 schalottenlök
  • 12-3 vitlöksklyftor
  • 14-5 msk olivolja
  • 11 msk små kapris, avrunna
  • 11 msk finhackad färsk timjan
  • 11 ask cocktailtomater, ca 200 g
  • 11 msk smör
  • 12 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 1 salt
  • 11 tsk strösocker
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 14 msk strimlad persiljaBörja med såsen: Skala och skiva lök och vitlök.
  • 1 Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Fräs i lök och vitlök ca 3 minuter, utan att de tar färg. Blanda i kapris och timjan. Ta upp det frästa på en tallrik.
  • 1 Dela och fräs tomaterna i resten av oljan och smöret ca 5 minuter. Lägg det frästa lök- och vitlökblandningen i pannan med tomaterna. Ringla över vinet. Krydda med salt, socker och peppar, rör om försiktigt. Sjud såsen ca 3 minuter, smaka av. Håll såsen varm.
  • 1 Stek räkorna i oljan ca 1-2 minuter på varje sida, eller tills de råa räkorna är precis genomstekta eller de förkokta är genomvarma. Krydda dem med chiliflingor och salt på slutet av stekningstiden.
  • 1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  • 1 Blanda pastan försiktigt med såsen, späd med 3-4 msk av pastavattnet, vänd ner de stekta räkorna tillsammans med oljan de stektes i och låt allt bli genomvarmt.
  • 1 Fördela pastan i tallrikar. Toppa med smulat flingsalt och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.