Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. 1 Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter
Halva köket var fyllt medrotsaker, men vad skulle det bli för middag av alla de påsarna. Efter besöket på Mariebergs Gårdsbutik stod jag där med pepparrot och rotselleri och persiljerot och potatis och morötter
Ingredienser Portioner. 4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Koka upp grädde, vin och vatten, smält i chevren och smaka av med lite salt och vitpeppar. Red av såsen med maizena utrört i lite vatten, låt koka upp och håll den sedan bara varm
Koka under tiden Penne Rigate i rikligt med salt vatten tills pastan är al dente. Häll av vattnet och blanda pastan med hälften av béchamelsåsen och svampen
Ringla över rikligt med olivolja. Klyfta rotsakerna och lägg i bleck. Krydda väl med salt och peppar. Vispa ihop lika delar olivolja och rödvinsvinäger, krydda med salt och peppar
Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör och rapsolja. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs
Putsa filén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Skala och skiva rotsakerna. Späd skyn med grädde och smält ner osten i till en krämig sås
Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Fyll filéerna med tomat och basilika blandningen. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakaderotsaker. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem med kycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.