Den resulterade bland annat i den här lingonpepparkakan. Mjuk lingonpepparkaka 3 ekologiska ägg2 1/2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker50 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt1 dl mjölk2 msk pepparkakskryddor1/2 dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienserna i en skål. rör i det smälta smöret, mjölken och lingonsylten. Blanda allt väl och häll smeten i en smord och brödbeströdd form
Mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka. Lingon och filmjölk i smeten ger en god och saftig kaka. Den är god att äta som den är eller servera som en bakelse med vispad grädde och lingon
Mjuk tigrerad lingonpepparkaka med choklad och valnötter4 ½ dl vetemjöl3 dl strösocker2 tsk bikabonat1 tsk ingefära½ tsk kanel100 g smält smör3 dl mjölk1 ½ dl lingonsylt1 dl valnötter, grovt hackade75 g mörk choklad1 tsk ingefära1 ½ tsk kanel1 ½ tsk malda nejlikor100 g mascarpone eller kesella75 g rumsvarmt smör (ta för guds skull inte margarin
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.