En perfekt liten dessert i kombination med andra små, eller på som en del av en dessertbuffé kanske. Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Snabb cheesecake med passionsfrukt och lime
Lingonparfait. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få lite tid till att pyssla och fixa med inlägg och behind the scenesgrejer under mellandagarna
Lingonparfaitmed kladdkaka. Tanken på att åka bilen in och krångla med barnvagn som ska i och ur bilen, samt att hitta parkering lockade inte så då fick det bli tunnelbanan
Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Garnera med lingon och citronmeliss. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
1Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper. 1Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). 1Vispa grädden tillsammans med sockret. 1Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan. 1Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda
det ska bli en slät smet med små bitar av banan i. 1olivolja till stekningenKnäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. 1Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.