Den här supermjuka härliga limpan blev en riktig hit för den var verkligen jättesmarrig. Limpan får lite extra smak och tuggmotstånd av att den innehåller linfrön och solrosfrön och passar bra att rosta
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Lägg i brödformar med skarven neråt, eller som jag i jäskorgar med skarven uppåt. Igår var det dags att inviga mina nya jäskorgar som jag fick i julklapp
En toppenbra förskola med en avdelning för mindre barn och än för de större. På storsidan bakar barnen ibland, och en dag till mellis hade de gjort ett snabbröd med lingonsylt
Så gott tillsammans med en lagrad ost, saltat smör och såklart goda grönsaker. Pensla brödet med ägg och toppa med hampafrön, vallmofrön och pumpakärnor
Ekologisk Barn- och Familjemat – Filmjölkmed jordgubbsmos. Theres Amrén Filmjölk m jordgubbsmos. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den
Blanda sedan i torrjästen med grahamsmjöl, rågsiktsmjölet & vetemjölet. 4 dl vatten som är 40-50 grader varmt2 dl lingonsylt1 dl olivolja½ dl ljus sirap1 kapsyl ättika1 msk salt ( jag hade ½)1 msk hel kummin1 msk hel färnkålsfrön2 dl russin1 dl linfrön1 pkt torrjäst2 dl grahamsmjöl2 dl rågsiktsmjölca 10 dl vetemjöl specialBörja med att blanda vatten, lingonsylt, olivolja,ättika, linfrön, russin, salt, sirap, kryddorna som du stöter i mortel först
Täck med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka. 5 dl filmjölk. Smält smöret och blanda medfilmjölken, värm till 37 grader (fingervarmt). Baka ut till två limpor på en plåt med bakplåtspapper, jäs 40 minuter till. 5 dl filmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.