Har ni börjat finula på årets julbord. För mig är det viktigt att behålla julens alla gamla traditioner men det är roligt om det också finns nya inslag på julbordet
Skölj och skär äpplena i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda äpple, lök, chili, lingon, socker, vinäger, russin, kanel, kryddpeppar och chiliflakes i en gryta, och koka på svag värme utan lock, ca 40 minuter
Jag hittade en påse med förra årets lingon när jag rotade i frysen. Eftersom vi äter väldigt sällan sylt men chutney då och då testade jag att koka chutney av dessa lingon
2 dl lingon. 1 hackad röd lök. ½ msk smör. 3 msk sirap. 3 msk balsamvinäger. ½ hackad färsk chili. svartpeppar. Koka alla ingredienser på svag värme i en kastrull
2 dl lingon. 1 hackad röd lök. ½ msk smör. 3 msk sirap. 3 msk balsamvinäger. ½ hackad färsk chili. svartpeppar. Koka alla ingredienser på svag värme i en kastrull
Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma hastigt pannbiffar av dem, salta och peppra. Gör dem något plattare än du tänkt dig då de krymper ihop och blir högre under tillagningen
Det är lustigt att mat och dryck kan ge upphov till så många känslor. Jag tänkte först skriva att mat främst är till för att att ge oss näring, men det är ju inte så jag ser på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.