mjölk och kvarg eller en tjockare yoghurt för fastare konsistens. Lindahls nya kvargsmak jordgubb/rabarber är enligt mig en riktig höjdare och kommer bli en stor favorit i sommar känns det som
Hursomhelst så har jag så många fina recept på G och så läste jag att det tydligen var Frozen yoghurt dagen eller något så jag var bara tvungen att lägga upp detta receptet som jag hade på lut
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
15 dl rysk yoghurt. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans med yoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
Häll filmjölken i en kastrull och värm under lätt omrörning till 40-50º tills den skär sig. Låt den rinna av i 5-10 minuter tills massan har tjocknat till bredbar konsistens
1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Glassar av yoghurt funkar det, japp det gör det. Härom veckan såg jag ett inlägg på Jamie Olivers sida om yoghurtglassar och blev lite sugen på att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.