För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Du behöver. 4 Portioner500 GRAM Grytbitar av fläsk eller nöt2 DL Vatten2 MSK Soja1 STOR Gul lök1 Köttbuljongtärning1 BURK hela champinjoner3 DL Grädde1 TSK SvartpepparBörja
Du behöver. 3-4 Portioner140 GRAM Tärnat bacon2 ST Kycklingfiléer2 ST Kryddkorvar med minst 85% kötthalt2 DL Kokosmjölk2 MSK Ajvar relish1 MSK Tomatpuré1 DL Creme fraichéSvartpepparBörja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.