Fredrik på väg ut i matsalen medOxfilé Charlemagné. När jag arbetade på Hotell Malmen i Stockholm på glada sjuttiotalet så serverade vi ofta helstekt Oxfilé Charlemagne på stora silverfat
F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. -. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Mixa anchochilin och lite av vattnet med en stavmixer, häll sedan ner i grytan. Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.