Rör ut jästen med lite vatten. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Vispa ner sirapoch salt. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Passar till kaffet men också som dessert med bär och vispad grädde. Det här är en underbar och lättlagad kaka som är som en blandning av fluffig sockerkaka och krämig kladdkaka
Sedan bakade jag ut och gräddade limporna nästkommande morgon. Receptet är nu inskrivet i min receptpärm, så att jag har det kvar ifall jag vill baka dessa goda limpor någon mer gång
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.