Nu är den äntligen här, receptet på Vanilj- & Limetårtamed Hallongrädde. Saftiga och mjuka vanilj och mandelbottnar, varvas med syrlig och fräsch limemousse, len och fluffig hallongrädde och avslutas med en söt "whipped cream cheese frosting"
För ett tag sedan var jag med min son en hel dag i hans skola. Jag har varit med min son en dag varje termin sedan han började på förskola, vidare i förskoleklass och nu i grundskolan
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Fryst limetårta, innan själva fryset. Riv 300 gram mandelmassa å blanda i hop med 3 äggvitor. ) 300 gram mandelmassa å blanda i hop med 3 äggvitor Grädda i 175 grader i ca 25 minuter (I springform helst)
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Fyll på med mousse och avsluta med en kaka. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning, nu med högre hastighet. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn
lossa den från formen med en vass kniv. Garnera med halva limeskivor och ev en ros Botten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm diameter
Fryst limetårta (se särskilt inlägg). Grillad halloumiost med rostade pinjenötter och akaciahonung. Desserten som är en supergod limetårta lägger jag ut särskilt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.