Limekladdkaka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 stora eller 4 mindre limefrukter
  • 13 ägg
  • 13,5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1200 gram smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 msk smör till formen
  • 13 msk ströbröd till formenSätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen och vispa fluffigt några minuter. Tvätta limefrukterna och skal av två limefrukter ner i smeten. Smörj formen med lite av det smälta smöret. Bröa formen. Pressa ner saften ur limefrukterna och vispa ihop. Vispa i mjöl. Vispa i smöret lite i taget. Häll smeten i formen. Grädda limekladdkakan i mitten på ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Limekladdkakan kan serveras när den svalnat men ställ den gärna i kylen att stelna i minst en timme eller över natten. Ta ut och skär upp i tårtbitar förslagsvis 12 stycken. Servera limekladdkakan med vispad grädde eller glass. Vidare är färska bär som jordgubbar, hallon och blåbär; halloncoulis, rårörda hallon, rårörda blåbär eller passionsfrukt gott till limekladdkaka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.