Det finns en del smaker som passar så bra tillsammans, lime och lakrits till exempel. Så en dag som denna då det snöar och regnar om vart annat så passar jag på att baka denna kaka som är enkel och smakar så gott, för att liva upp livet lite
Jag är riktigt svag för efterrätter med citrus oavsett om det är kakor, pajer, sorbet eller mousse. Limekaka eller limepaj om man så vill är en frisk och riktigt fräsch efterrätt som väcker sommarkänslorna till liv direkt
Servera gärna med grädde och lite bär. Smält smöret tillsammans med 100 gram vit choklad på svag värme. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper och häll ut smeten i formen
Blanda smör och socker väl. Tillsätt vetemjöl, ägg och skal. Strö sedan ut rårörsockret på ett fat. Forma degen till 2 stycken 4 cm tjocka rullar och rulla de i sockret
Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi
Mosa ihop hallonen med lite socker. Klicka ut i formen och dra med en gaffel för fint mönster. 1/2 pkt digestivekex115 g smör Krossa kexen med smält smör
Garnera med limeskivor eller valfri frukt och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.