) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Rör ut lakritsgranulatenoch de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Blanda även ner crème fraicheblandningen i skålen med citron och sill
Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde. Den här kakan är syrlig av lime och citron, krämig av den gräddiga smeten och till det ett krispigt pajskal
Spritsa ut maränger i den form och modell du gillar, på en plåt med bakplåtspapper. Själv älskar jag lakrits, något jag delar med sambon som är nästan manisk när han får en lakritspåse i handen
Rör ihop ägg och socker med en slev eller handvisp, smält smöret och låt svalna lite. Hade varit mycket godare med enbart chokladsmaken för att citron smaken skulle ha fått styra upp alltihopa
Servera gärna med grädde och lite bär. Funderade på att jag kunde göra det enkelt för mig och bara köpa lite jordgubbar men jag kan ju inte komma utan bakverk
Sjud sedan på svag värme och rör hela tiden, helst med en träslev. Om citronparfaiten har hunnit frysa till på ytan kan du fylla på medlakritsparfaiten, annars låter du den frysa till något mer innan du fyller på nästa lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.