22-24 cm
i diameter.Låt pajdegen vila i cirka 20 minuter medan du rör ihop fyllningen.Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ihop ägg och socker tills det blivit en vit och pösig smet. Blanda ner grädde, vaniljsocker och vetemjöl. Riv limeskal och pressa ut juicen. Rör om och häll smeten i pajformen.Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 min.Låt svalna och garnera sedan med limeskivor och vispad grädde.
Det finns en del smaker som passar så bra tillsammans, lime och lakrits till exempel. Så en dag som denna då det snöar och regnar om vart annat så passar jag på att baka denna kaka som är enkel och smakar så gott, för att liva upp livet lite
Jag hade inte hunnit baka till min underbara mamma i söndags. Funderade på att jag kunde göra det enkelt för mig och bara köpa lite jordgubbar men jag kan ju inte komma utan bakverk
Limekaka. På US mötet i tisdags tyckte jag det var dags att testa lite nya recept. Eftersom mamma köpte en suverän tidning med en massa recept på kakor man kan göra i långpanna, så körde jag på sådana recept
Blanda smör och socker väl. Tillsätt vetemjöl, ägg och skal. Strö sedan ut rårörsockret på ett fat. Forma degen till 2 stycken 4 cm tjocka rullar och rulla de i sockret
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.