Lime- och chiligravad lax
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg lax
  • 10.5 dl salt
  • 11 msk vitpepparkorn
  • 12 st lime
  • 11 st röd chilifrukt
  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 12 tsk flytande honung
  • 12 dl lätt crème fraiche
  • 13 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 11 kg lax benfri av mittbiten 0.5 dl salt 3 1 msk vitpepparkorn grovkrossade 2 st lime rivet skal 1 st röd chilifrukt (spansk peppar) Sås: 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk flytande honung 2 dl lätt crème fraiche 3 krm salt 1 krm vitpeppar nymald Det här behövs till 6 port:Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fiskköttet med blandningen. Strö över limeskal och chili och klappa in det i fiskköttet. Lägg fisken i en form och täck över med plastfolie. Grava laxen två dygn i kylskåp. Vänd den ett par gånger under tiden.
  • 1 Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor. Servera med kokt färskpotatis och sås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.