Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
Det börjar bli en tradition i vårt hus att fira lilla julafton på Annandagen. Då dyker vår Guddotter med familj och bästa vän upp och vi delar ut lite julklappar, äter god mat, spelar spel och bara umgås
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
Vill än en gång hylla den fantastiska lilla ingrediensen glykos. 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos. 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos
Det är en hel del att göra på jobbet, men ändå ganska lagom, utan att det känns stressande. Dagens söta lilla skapelse är en krämig och lchf-inspirerad chokladkaka
Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.