Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
Det börjar bli en tradition i vårt hus att fira lilla julafton på Annandagen. Då dyker vår Guddotter med familj och bästa vän upp och vi delar ut lite julklappar, äter god mat, spelar spel och bara umgås
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. 125 g Arla® Svenskt Smör. 400 g mandelmassa, riven. 2 ägg. 2 msk vetemjöl
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
Jag återkommer till dem alldeles strax. Jag har dels bakat mazariner, men även påbörjat julgodisbaket. Idag har det blivit busenkla och snabbtilllverkade cornflakesgodis till en början, och nästa vecka blir det en hel del annat gott
I can't even remember when I last had eaten that cake and hers was so delicious. 2 ägg. 2,5 dl vetemjöl. 75 g mandelflarn. Häll smeten i en form (22cm) klädd med bakplåtspapper. Baka kakan i 175 grader i ca 25 minuter. 2 eggs. 2. Pour the batter into a baking pan (22cm) lined with parchment paper. Bake the cake at 175 degrees for about 25 minutes. 2 ägg
mandelspån. Ha sedan på lite mandelspån på toppen. 120 g smör, rumstempererat. 400 g mandelmassa. 2 ägg + 3 äggulor. 2 msk vetemjöl. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 min. 2. Sätt på ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och rör ihop den med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. 120 g smör, rumstempererat. 400 g mandelmassa. 2 ägg + 3 äggulor 1 msk vaniljsocker. 2 msk vetemjöl
Vill än en gång hylla den fantastiska lilla ingrediensen glykos. 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos. 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.