Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
Det börjar bli en tradition i vårt hus att fira lilla julafton på Annandagen. Då dyker vår Guddotter med familj och bästa vän upp och vi delar ut lite julklappar, äter god mat, spelar spel och bara umgås
Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-18 min. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 8-10 min. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-18 min. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 8-10 min. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker
Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Sätt ugnen på 175°. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. 125 g Arla® Svenskt Smör. 1 dl florsocker. 1 äggula. 1 pkt saffran à 0,5 g. 400 g mandelmassa, riven. 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat. 1 msk vaniljsocker
1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Jag återkommer till dem alldeles strax. Jag har dels bakat mazariner, men även påbörjat julgodisbaket. Idag har det blivit busenkla och snabbtilllverkade cornflakesgodis till en början, och nästa vecka blir det en hel del annat gott
I can't even remember when I last had eaten that cake and hers was so delicious. 1,5 dl socker. 1 tsk bakpulver. 150 g smör, smält. 75 g mandelflarn. 1 dl socker. Baka kakan i 175 grader i ca 25 minuter. Grädda kakan ytterligare ca 10-15 minuter eller tills glasyren fått färg. 1. 1 tsp baking powder. 150 g butter, melted. 1 dl sugar. Bake the cake at 175 degrees for about 25 minutes. Bake the cake for a further 10-15 minutes or until the glaze has a golden color. 1,5 dl socker
mandelspån. Ha sedan på lite mandelspån på toppen. 120 g smör, rumstempererat. 1 dl florsocker. 1 äggula. 50 g smör + 100 g smör, rumstempererat. 400 g mandelmassa. 1 msk vaniljsocker. 1. Riv mandelmassan och rör ihop den med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. 120 g smör, rumstempererat. 1 dl florsocker. 1 äggula. 50 g smör + 100 g smör, rumstempererat. 400 g mandelmassa. 2 ägg + 3 äggulor 1 msk vaniljsocker
Vill än en gång hylla den fantastiska lilla ingrediensen glykos. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.