Libanesiska smårätter - meze
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tabbouleh7 dl färsk bladpersilja, finhackad 4 tomater, finhackade 4 salladslökar, finhackade dl torkad mynta 1 dl bulgur, finmald
  • dressing1 dl olivolja 2 tsk salt dl citron, saft dl citron, saft dl olivolja 1 krm salt
  • Sambusik med fetaost12 ark filodeg 300 g fetaost 100 g mozzarellaost 1 ägg 2 dl persilja, finhackad vetemjöl (till utbakning) dl vatten, vid utbakning 1 l olja, till fritering
  • Baba Ghanouj2 aubergines 3 klyftor vitlök, pressade 1 dl tahinipasta 2 krm salt dl citron, saft olivolja, till garnering myntakvist, till garnering
  • Hommous400 g färdigkokta kikärtor dl tahinipasta dl citron, saft 2 krm salt 2 msk vatten 1 vitlök, pressad olivolja, till garnering färsk bladpersilja, till garnering
  • Vinbladsdolmar fyllning100 g vindruvsblad 2 dl ris 5 dl färsk bladpersilja, finhackad 2 tomater, finhackade 3 salladslökar, finhackade 2 msk torkad mynta dl citron, saft dl olivolja 1 tsk salt
  • Vid tillagning2 potatisar, skalade 2 tomater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.