Efter alla misslyckade försök har jag faktiskt nästan gett upp hoppet om att någonsin kunna baka ett renodlat surdegsbröd, men envis som jag är så har jag ändå fortsatt att försöka
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
(Jag brukar inte slänga in dem på en plåt eftersom det kan göra ett plåtarna slår sig. Det ska bli en enklare form av Levain som ska innehålla stora bubblor
Ett halvhjärtat försök senare så landade jag med nån degklump som inte alls jäste som den skulle, och jag fick rädda den med lite vanlig jäst i slutänden…helt ok bröd, men det var ingen Levain
Vill du vara mer klassisk kan du riva gruyèreost över baguetten. Fransk löksoppa med gratinerat surdegsbrödSnabbt, billigt och gott – perfekt vardagsmat, helt enkelt, och samtidigt så mycket smak
Har varit nyfiken på att baka på det och har hört mycket bra om Ölandsvetets bakegenskaperna eftersom det har högre protein- och glutenvärde än vanligt vete
Iallafall betydligt bättre än de formfranskor och baguetter som man kan köpa här i Seoul. Då har jag gjort mitt första försök att baka surdegsbröd i stekpanna
Vad kul att ett smågrönt surdegsbröd kunde smaka så bra. Ett perfekt tillfälle att stressa av. Jag har under en tid gått och funderat på om det går att baka surdegsbröd med några andra nötter än valnötter
Brödet är gjort på både vete- och rågsurdeg och resultatet blev ett gott, saftigt bröd. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Det är egentligen inte ettsurdegsbröd utan ett långjäst vanligt bröd men det är en bra start. Fick frågan om jag inte kunde lägga upp ett lite enklare recept på bloggen som gick att göra på en dag utan för många olika moment
Låt gärna stå i kylen ett tag innan servering, den blir bara ännu godare och lättare att skära upp. En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan
-). Men snart blir det nog lite lugnare ett tag i varje fall. -). Men tyvärr skulle den ju åka med till ett kalas så den skulle följa med och skumpa i en bil och där började tyngdlagen ta ut sin rätt haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.