Med stekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond ochhemligheten att röra ofta ochmed mycket kärlek ( ochen tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Se där enkrämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Risotto är inte svårt att göraoch det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Gör så här. denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Mixa jordnötterna i en handmixer/matberedare med rapsolja till ett krämigt jordnötssmör
Den här kan också rekommenderas, både när man är sjuk och vid full vigör. De röda ochgula linserna behöver inte blötläggas, och är därför perfekta att snabbt göra grytor eller soppor av
Blanda den kokta pastan medgräddsåsenoch tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.