Middag med tveksam historia. Den senaste rätten som kvalar in på den listan i vårt kök går under namnet lerpottasill, eller lertallrikasill, en gammal skånsk maträtt där matjessill är huvudingrediensen Mårtenssons kök
Lertallrikasill med gulbetor Sätt ugnen på 250 grader. Klipp betblasten 2 cm kort och koka betorna under lock i kastrull med vatten som precis täcker Ica kuriren
Lertallrikasill..... ja det fick jag ibland som liten och som så mycket annat var det ingen hit då men nu är det precis tvärtom chiliconkarin
Lertallrikasill Plocka och hacka ner dillen och bladpersiljan. Skiva potatisen och lägg den i botten på en ugnssäker form Svt
Lertallrikasill Vattlägg, filea och flå sillen. Skölj av saltet på sill. Klipp eller skär upp fisken och tag ur maginnehållet Coop
Lertallrikasill med kapris Värm ugnen till 250 grader. Skala och koka potatisen. Saltsillfiléerna bör ha legat i vatten minst ett par timmar Ica kuriren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.