Servera oxsvansbitarnamed grönsakerna, lite buljong och gärna smörstekt vitkål. Som du kanske sett tidigare härinne så samarbetar jag med Wonderbag Sweden sen i höstas kring mina recept
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Till middag igår gjorde jag fläskytterfilé i lergrytamed en massa goda grönsaker. Vilken skillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten lite enformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Serveras med dina favorit tillbehör. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma
Det blev några riktigt goda recept och sen tog jag med grytan hit till Alanya i vintras. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.