Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemoncurd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Först ut är lemoncurd. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Gör sedan din LemonCurd, börja med att tvättas citronerna ordentligt. LemonCurd. God dag, Medina här. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemoncurd och sedan vaniljpudding
Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Ännu ett recept på vad man kan göra medlemoncurd. Här kommer i alla fall receptet, och för att baka lemoncurd längder och receptet på lemoncurd hittar ni här
Syrlig & underbar lemoncurd, kan användas till tårtor, desserter mm. Koka upp citronsaften av 2 stycken citroner tillsammans med skalet, sockret & smöret
Väl hemma igen åt jag rostade mackor eller scones medlemoncurd och njöt verkligen. Det finns en underton av honung i curden men med mängden som anges i receptet, så tar honungssmaken absolut inte över och det är citronen som helt klart dominerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.