1 salt1.
Skär sparrissallaten eller gurkan i tärningar.2. Om du använder torkad svamp som blötlagts, pressa ur vattnet rejält.3. Strimla svampen och hacka salladslöken.4. Häll en eller två matskedar soja över riset, och massera in det tills riset fått en jämn ljusbrun färg.5. Häll ett par matskedar olja i en wok eller stekpanna på medelstark värme.6. Lägg i salladslöken och stek tills den blivit mjuk men inte bränd.7. Tillsätt svampen gurkan och ärtorna och stek i några minuter. Lägg över de stekta grönsakerna på ett fat och ställ åt sidan.8. Tillsätt ytterligare olja om det behövs och knäck äggen i woken.9. Stek äggen kort under omrörning och tillsätt sedan riset och grönsakerna. Låt det hela bli varmt och tillsätt eventuellt mer soja. Salta efter personlig smak.10. Lägg upp på tallrikar eller i skålar , dekorera med lite färsk salladslök och servera omgående.
Lägg på omeletterna på det stektariset och servera. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan med räkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Servera ägget på det stektarisetmed en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Tillsätt fisksås, soja och ostronsås och blanda runt och stek någon minut
Kycklingbitarna måste bli genomstekta. Lyft sedan på locket och fluffa upp risetmed hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. 5 dl kallt kokt ris. Så här gör du 30 minuter Skala och hacka lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.