Leilas hi-hat cupcakes
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 12,5 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 11 dl gräddfil
  • 12 msk kaffe, kallt
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 14 msk kakao (av god kvalitet)
  • 10,5 krm salt
  • 1100 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet)
  • 16 äggvitor (ekologiska)
  • 18,5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 citron, saften
  • 1350 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet)
  • 13 msk matolja
  • 1 Leilas hi-hat cupcakes3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl gräddfil 2 msk kaffe, kallt 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao (av god kvalitet) 0,5 krm salt 100 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet)
  • 1 maräng6 äggvitor (ekologiska) 8,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 citron, saften
  • 1 Chocolate coating350 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet) 3 msk matoljaLeilas hi-hat cupcakes
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna Maräng
  • Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan). Chocolate coating
  • Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.