1 Chocolate
coating350 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet) 3 msk matoljaLeilas hi-hat cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna Maräng
Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan). Chocolate coating
Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Stora maffiga och aningen mastiga men jättegoda kakor som är en blandning av cupcakes och mums-mums. Läste ett toppen tips av Åsa (som gör alldeles fantastiska cupcakes) och har bloggen Hello sugar om man snabbt och utan kladd kan använda sig av en glasskopa med fjäder, själv använde jag mig av en mosskopa av fjäder och det funkade toppenbra, så tack så mycket Åsa för tipset
Det här receptet är från Leilas underbara bok "A Piece Of Cake", dom kanske ser lite krångliga ut men följ receptet så kommer det att bli precis som du tänk dig
Fannyskakburk - Du får ta en kaka till, om du vill!
Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor. 1Chocolate cupcakes3 ekologiska ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl gräddfil 2 msk kallt kaffe 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao av god kvalitet 0,5 krm salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %. 1Chocolate frosting60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl kakao av god kvalitet 100 g Phiadelphiaost 1 msk varmt kaffe Strössel eller blommor till garneringChocolate cupcakes. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad
Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i chokladen
Leilas recept med en lite touch av mig. Här kommer sviiiingoda cupcakes. Hej och hå. För viktväktare beräknat med mellanmjölk och 1 dl nutella är dessa 6pp/st
Leilas brownies. Leilas brownies. De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
En fördel är om dina rainbow-cupcakes får stå över natten och suga till sig vätskan ur frostingen. Blanda alla frostingingredienser i en bunke, häll i några droppar valfri karamellfärg och ställ in i kylskåpet
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar även att frosta mina cupcakes med olika smaker och olika typer av frosting, detta är en variant på choklad frosting som är både enkel att göra som den är god att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.