Leilas franska chokladtårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1300 g mörk choklad 70 %
  • 15 ägg, ekologiska
  • 12 dl strösocker
  • 11 nypa flingsalt
  • 11 vaniljstång
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 grädde, lättvispad
  • 1 färska jordgubbar
  • 1150 g smör 300 g mörk choklad 70 % 5 ägg, ekologiska 2 dl strösocker 1 nypa flingsalt 1 vaniljstång 2 dl vetemjöl
  • 1 Till servering grädde, lättvispad färska jordgubbarSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret och chokladen och rör det slätt. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten. Vänd försiktigt ner chokladsmöret. Fyll chokladsmeten i en smord kakform. Grädda chokladkakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig. Låt chokladkakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.