Leilas chocolate cupcakes
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 12,5 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 11 dl gräddfil
  • 12 msk kallt kaffe
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 14 msk kakao av god kvalitet
  • 10,5 krm salt
  • 1100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 160 g mjukt smör
  • 15 dl florsocker
  • 10,5 dl kakao av god kvalitet
  • 1100 g Phiadelphiaost
  • 11 msk varmt kaffe
  • 1 Strössel eller blommor till garnering
  • 1 Chocolate cupcakes3 ekologiska ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl gräddfil 2 msk kallt kaffe 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao av god kvalitet 0,5 krm salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1 Chocolate frosting60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl kakao av god kvalitet 100 g Phiadelphiaost 1 msk varmt kaffe Strössel eller blommor till garneringChocolate cupcakes
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Chokladfrosting
  • Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffe. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.