För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Kavla ut mycket tunna bröd (ca2-3 mm) på ett mjölat bakbord och stek dessa direkt i en het torr stekpanna utan något fett, tills brödet har fått en gyllenbrun yta
Den här kakan förenar bägge mina laster, nämligen gott fikabröd och godis. Dela och rulla ut till två längder som plattas ut lite, grädda i 200 grader i ca 8-11 minuter. ca 8-11 minuter S
Detta är egentligen inte bara Arabiskt kaffe, utan både Turkiskt och Grekiskt. 1,5 msk finmalet Arabiskt/Turkiskt kaffe. 1,5 msk finmalet Arabiskt/Turkiskt kaffe
2,5-5 dl vetemjöl (eller tills du får en slät och fin bröd deg). Blanda om noga och låt smeten stå och vila i 15-20 minuter. När du har fått perfekt konsistens på degen så fortsätt knåda i 5-6 minuter till. 2,5-5 dl vetemjöl
Idag är temat fikabröd och frukt. Åter på Svensk mark eter en skön vecka i Las Palmas. Mycket gott har vi ätit och nu följer några inlägg med bilder från veckans smakupplevelser
NUDELRISBasmatiris eller långkornigt risSoppnudlar, eller små rostade bruna nudlar,finns i orientbutikerRapsoljaHönsbuljong tärningLite tomatpuréKoka upp vatten, lägg i hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong för vegeterianer)Häll lite olja i vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.