15 klyftor
vitlök, krossade 3 msk olivolja 500 g rostbiff 2 dl köttbuljong 250-500 g tomater, passerade eller krossade 4 lagerblad 3 krm salt 1 tsk cayennepeppar potatis 1 gul paprika 1 grön paprika 1 röd paprikaGryta
Fräs vitlöken på medelvärme med halva oljan och putsa köttet i kuber. Lägg vitlöken och köttet i en ugnssäker gryta. Häll i halva buljongen, de passerade tomaterna, lagerbladen, salt och peppar. Låt laga med lock i ugnen i cirka 1,5 timme. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet under tiden. Smaka av köttet efter denna tiden, det ska vara mört. När köttet är mört lägger du i hackade paprikor. Låt grytan stå i ugnen i cirka 20 minuter till och ta sedan ut grytan och häll i potatisen, rör runt.
Servera medrostbiffoch en klick crème fraiche. gul lökcrème fraiche med smaka av soltorkade tomater. Stek potatis, broccoli och lök under omrörning i några minuter till de fått fin färg och knaprig yta
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Köttbullar kan verkligen göras på många olika sätt, och alla har nog sin egen lilla touch – någon rör ut ströbrödet i lite buljong, någon annan har i en gnutta vitlök, en tredje använder inga ägg utan ersätter medpotatismjöl… Jag brukar oftast göra köttbullsmeten på havregryn (glutenfritt), men ibland då jag har koktpotatis över så gör jag denna delikatessvariant
Slå såsen över fisken och servera medkoktpotatis, ärtsallad och citronklyftor. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Härligt med så fina och naturliga råvaror. Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Servera laxen tillsammans medkoktpotatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.