På kvällen ville vi ha en enkel (dvs inte trerätters) middag och valet föll på sticky spareribs. När jag tillagar ribs så brukar jag hoppa över att koka dem
4 ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll) 1 1/2 msk salt ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan) ca 2 1/2 dl vatten rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort) ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Fredagsenkla och suveränt goda spareribs 2,6Â kilo revbensspjäll (tunna) 3 tsk mald ingefära salt & peppar 4 msk svartvinbärssylt Sätt ugnen på 220 °. Cola slaw med chili och äpple 1 l strimlad vitkål, använd gärna osthyvel 1-2 morötter, rivna 1 rivet grönt äpple 1 dl majonnäs 1/2 dl gräddfil några droppar citronsaft 1 tsk fransk senap 1 tsk socker chiliflingor, mängd beroende på styrka - smaka av salt och peppar Blanda i hop dressingen, blanda i allt riv. 1/2 dl gräddfil
1/2 vitkålshuvud. 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök. I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.