@evelinasvarldRecept på LCHFsmulpajmedhallon & blåbär. En klassisk smulpajmedhallon och blåbär under ett smarrigt smultäcke gjort av mandel och kokos, är ju så himla gott i all sin enkelhet
Dela smöret i mindre bitar och knåda ihop med mandelmjöl och sötströ till en smulig deg. Här kommer ett recept på smulpaj där jag gjorde degen på mandelmjöl istället
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Här kommer ett supergott recept på smulpaj. Vi bakade den medhallon, men passar ju även bra med blåbär som det verkar finnas massor av ute i skogarna nu
Supergod smulpajmed blåbär. Blanda de hackade nötterna med kokos, vaniljpulver och sukrin/stevia. Blanda den andra hälften med smöret så att det blir som en smuldeg
Smulpajmedhallon – & färskostfyllning – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj och färska hallon
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans medhallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Häll sedan i de i en kastrull och blanda ihop med smakämnen och sötningsmedlet. Ställ in vattnet med gelatinpulvret i kylen i 10 minuter. 1 ½ msk sötningsmedel. 1 msk hallon smakämne
Mixa alla pannkaks ingredienser och låt stå några minuter medans du värmer en stekpanna till medelhög värme (för varmt blir inte bra) och låt en stor klick smör smälta ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.