Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Jag har sett olika recept på LCHF-semlor men jag har valt att knåpa ihop ett eget recept. Nu på tisdag är det fettisdag och jag blev sugen på att baka semlor
Så jag provade ett LCHF-recept. LCHF-semlor 6-8 st 175 grader ca 20 minuter. Inte mycket slår en traditionell semla, men ibland kan man behöva hålla igen
Testade att göra lchfsemlor för första gången idag, dessa blev riktigt saftiga, luftiga och goda. Låt semlorna svalna och skär sedan ett lock på varje semla
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Här kommer ett recept på en god semla ❤️❤️Ingredienser 4-6 st semlor. 3 mediumstora ägg2 msk kokosmjöl2 dl mandelmjöl1 dl vispgrädde4-5 msk sötströ2 tsk bakpulver2
Som många av er vet, så fick jag tag på det bästa lchf-brödet jag hittat under mina år på lchf. Jag har tagit receptet ett snäpp vidare och gjort fantastiska goda semlor
Idag gjorde jag supergoda semlor. Lchf semla 5 stora semlor3 mellanstora ägg eller 4 små ägg4-5 msk erythritol/stevia strö1 dl grädde2 msk kokosnötmjöl2 dl mandelmjöl2
Blanda mandelmjöl (man kan göra eget genom att mixa mandlar) och suktin Melis, tillsätt vätskan, lite i taget tills du får den konsistens du själv uppsakttar att ha i semlor
Receptet på bullarna kommer från boken Baka med LCHFMandelmassa gör jag lite på känn. Har varit sugen på semlor en längre tid och i fredags var det äntligen dags att slå till
LCHFSemlor. Montera ihop semlorna, och NJUT. 2,4 g kolhydrater per semla. De är sjukt goda. ( OBS. Man kan ta bara mandelmjöl om man vill, och strunta i kokosnötsmjölet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.