I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
FacebookE-postGillaGilla Laddar. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
Orginalinlägget Glutenfripizza deluxe hittar du på Hälsa som livsstil. Har man som jag och Johan valt en hälsosammare livsstil så är det inte ett alternativ att beställa hem en pizza trots att det kan kännas enkelt och bekvämt
Så grymt god glutenfripizza till middag idag. Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla
Bred ut valfri tomatsås, lägg på pålägg och ost och baka av i ca 12-15 min per pizza. Dessa små pizzor svänger man relativt enkelt ihop, av en deg fick vi fyra stycken
Pizzabotten. Pizzafyllning. Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lagom konsistens (använde gärna elvisp), ha gärna i lite oregano, hackad chili eller annan valfri krydda)
Enda nackdelen är den långa jästiden - man får planera i tid och kan göra annat under tiden. Hittade ett sånt fantastiskt bra recept på glutenfripizza som jag gärna vill dela med mig av
Sedan häll i glutenfri mjölmix, lite i taget tills degen blir smidig. Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg
Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Man bakar en själv… Använde botten av samma recept som mandelbröden men brädde ut stort som en pizzabotten
Och pizzan passar faktiskt lika bra som OS-mys, vilket land du än hejar på. Maken och jag avnjöt den till VM-finalen i fotboll, och även om jag är måttligt intresserad av fotboll, så är jag ju Italienfreak, och var tvungen att se hur de italienska gossarna skötte sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.